Monday, March 21, 2005

Padova

Gisteren ben ik naar Padova geweest met Christine. Het is best een gezellige stad en er was een markt (kleren en wat rommel en antiek), dus hebben we vooral daar rondgelopen. Jammer genoeg houdt Christine niet zo van musea zodat we ze daar niet hebben bezocht (die nochtans naar het schijnt de moeite waard zijn). Hier houden ze blijkbaar ook feest op palmzondag, want in Padova liep iedereen rond met palmtakjes in zijn hand en op een pleintje stond er enorm veel volk en sprak de priester iedereen toe.
Morgen kom ik dus naar Belgie en wie dus wilt afspreken, mag vanaf morgenochtend weer iets sturen naar mijn belgisch gsm-nummer.

Monday, March 14, 2005

ijsjes

Dit weekend heb ik bezoek gehad van Tom en het was enorm leuk. Ik heb voor de tweede keer de basiliek gezien en het dogenpaleis en het blijft prachtig. 's Avonds is het San Marco plein trouwens ook heel mooi verlicht. En voor de eerste keer heb ik San Marco onder water gezien (niet volledig maar toch voor een groot deel). Dat is gewoon echt raar om te zien, dat water dat precies uit het niets naar boven komt en heel dat plein onder water zet.
Voor wie het nog niet wist (en dat zijn er waarschijnlijk wel veel) : ik kom volgende week naar Belgie (vanaf dinsdag). En jawel, ik kom eerst naar Leuven. (dus dat wordt zeker een avondje fak en mss een poolavondje)

Tuesday, March 08, 2005

nieuw adres

Op aanvraag van veel mensen is hier mijn nieuw adres: Annika Devroe, presso Nason (dat is de naam van de eigenaar van dat appartement); Sestier San Marco 5358B; 30125 Venezia.
Vorig weekend zijn mijn ouders gekomen en heb ik eindelijk eens de basiliek en het dogenpaleis bezocht. Jammer genoeg hadden ze de eerste dag wel het weer van Belgie meegebracht en heeft het serieus gesneeuwd. Maar de dagen erna was het weer koud maar zonnig.
Ondertussen is het hier warmer aan het worden (vandaag is het toch warm en ik hoop dat het nu zo blijft en morgen plots weer niet sneeuwt).

Wednesday, March 02, 2005

verhuisd

Gisteren ben ik dus verhuisd en het valt heel goed mee. Twee meisjes (de andere twee waren pas laat terug thuis) zijn heel vriendelijk en staan me echt aan. Het is echt een groot verschil met die peda. Ik denk (hoop) dat mijn Italiaans nu wat gaat verbeteren want ze spreken alleen maar Italiaans en als ik iets niet begrijp kan die ene het nog net in het Engels zeggen. En nu ga ik hopelijk ook wat meer Italiaanse gewoontes leren (waaronder ook bepaalde dingen klaar maken). Het is ook een stuk gezelliger op een appartement. Mijn kamer is misschien niet zo groot en ik moet het delen met een ander meisje, maar het staat me echt aan. Op dit moment ken ik mijn adres nog niet maar als ik het weet, zal ik het hier zeker zetten. (hier gebruiken ze niet gewoon straatnaam en nummer) Maar het ligt net achter de Rialtobrug, dus echt wel goed gelegen.
Maar mijn uur is weeral bijna om, dus ga hier moeten stoppen.